Колись давно я уникала рецептів із запіканням. Мені думалося, що без досвіду не впоратися: то можна легко її пересушити, то шкірка підгорить, то м'ясо біля кісток залишиться червоним. Я готувала тільки шматочки на сковорідці — простіше й надійніше.
Прорив стався несподівано, коли зателефонували друзі, що будуть за годину, а в холодильнику була лише ціла курка. Згадала все, що колись чула, які десь бачила в кулінарних програмах. Я проаналізувала різноманітні способи запікання, з'ясувала всі нюанси температурного режиму, чим натерти, щоб було соковито, і як не прогаяти момент готовності.
Мене найдужче турбувало, чи вдасться зберегти соковитість. Але коли відкрила духовку й побачила ту саму з золотистим кольором, відчула полегшення і гордість! Вона була бездоганною зсередини, однаково добре пропеченою і надзвичайно апетитною. Гості були в захваті, а я здобула впевненість у кулінарних здібностях.
До речі, на сайті yamamashka.khmelnytskyi.ua я переглядала різноманітні способи подачі для маринаду та подачі. З того часу курка в духовці — те, що я готую найчастіше, яку я частую гостей і балую домашніх. І найзручніше, що основний процес відбувається без моєї участі, поки духовка творить це кулінарне диво.
Як я навчилася готувати соковиту курку в духовці
- JustinPruri